• Advertisement
ClinicaASMED

Regulament forum

Citeste aici inainte de a posta
  • Advertisement
ClinicaHDC

Regulament forum

Mesajde Admin » 08 Noi 2012 15:53

Impreuna cu moderatorii, care s-au aratat interesati sa ajute constructiv, am facut o un regulament pentru forum, pornind de la regulamentul Softpedia.

REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE A FORUMULUI RecuperareaParului

1. Generalitati

Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de catre toti membrii sai, din momentul in care se inregistreaza si isi creeaza un cont. Inregistrarea nu este necesara pentru a citi mesajele postate de membrii deja inscrisi, ci doar pentru a putea raspunde la mesaje sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discutii.

Toti membrii inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre RecuperareaParului, administratorii forumului rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta userii. Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor RecuperareaParului sa dea avertismente (WARN sau BAN) si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza, pe perioada nedeterminata.

Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu stia de existenta lui. Ne asumam obligatia de a posta in permanenta un link catre prezentul Regulament pe pagina principala a forumului, astfel ca acesta sa poata fi usor identificat si citit.
RecuperareaParului are dreptul sa modifice oricand prevederile Regulamentului; recomandarea noastra este ca userii sa citeasca periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

2. Incalcari grave ale regulamentului.

Pe forumul RecuperareaParului, sunt strict interzise (si pedepsite cu un BAN) urmatoarele actiuni:

a. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat. BAN 1-4 saptamani.

b. crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de catre moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si BAN 1 luna pentru contul principal.

c. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi. BAN 1-2 saptamani.

d. trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional. BAN 2-4 saptamani.

In cazul in care se constata incalcarea regulilor de mai sus, utilizatorul va primi un BAN (pentru detalii vezi punctul 5).


3. Incalcari moderate ale regulamentului

Pe forumul RecuperareaParului, sunt interzise (si pot fi pedepsite cu un WARN) urmatoarele actiuni:

a. postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood"). Mesajele duplicate sau similare vor fi sterse fara explicatie prealabila.

b. postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic"). Moderatorii isi rezerva dreptul de a creea topicuri noi pentru mesajele respective sau de a sterge aceste mesaje.

c. scrierea mesajelor cu deformari ale limbii romane, de genul: tz, sh, k, etc. Pentru a se face mai bine intelesi, userii pot folosi diacritice (ţ, ş, etc). Folosirea diacriticelor este optionala.

d. folosirea abuziva a smiley-urilor in mesajele postate (iconitele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor, folosirea fonturilor nelizibile sau a caracterelor mult mai mari (maxim 150%) sau mult mai mici (minim 70%) fata de fontul implicit.

e. postarea raspunsurilor de 1-2 cuvinte gen “de acord”, care nu au nici un fel de valoare, daca nu sunt argumentate. Este interzisa postarea raspunsurilor doar pentru a scrie ceva, ci doar daca ai cateva idei coerente si pertinente la subiect

f. postarea de reclame sub orice forma (inclusiv bannere/link-uri,email-uri in semnatura, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc) se face NUMAI cu acordul administratorului.

g. folosirea in semnatura a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite sa induca in eroare alti utilizatori ai forumului

h. postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. RecuperareaPaului nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forumului, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

i. daca se face un comentariu cu referire la mesajul postat imediat anterior, nu trebuie sa se foloseasca citarea integrala a acestuia, pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului. Citarea nu trebuie sa contina tot mesajul la care se face referire, ci doar pasajele relevante, cu puncte de suspensie ( ... ). Se pot cita mai multe persoane/pasaje/mesaje, insa citatele trebuiesc puse unul dupa celalalt, nu “citat in citat”.

j. folosirea semnelor de ortografie si de punctuatie (ex: .,!?-) este necesara pentru o buna intelegere a mesajului. Un mesaj este mult mai usor de inteles, daca propozitiile si frazele incep intotdeauna cu litera mare. Nu este permisa folosirea limbajului mirc. In cazul in care un mesaj este greu de inteles sau lasa loc de interpretari din cauza lipsei semnelor de ortografie/punctuatie (cel putin 3 greseli/omisiuni), va rugam sa raportati acest mesaj moderatorilor folosind doar functia "Report this post". Postarea mesajelor greu de inteles poate fi pedepsita cu WARN. Postarea mesajelor care contin corecturi gramaticale ale mesajelor precedente este interzisa si se pedepseste cu WARN.

k. este intezisa folosirea unei atitudini de superioritate/ironice/provocatoare in discutiile cu ceilalti. Nimeni nu trebuie sa demonstreze celorlalti cat este de smecher si cat de bine se pricepe la un anumit subiect. Astfel, nu se permit exprimari de genul "vorbesti ca sa nu taci", "nu stau sa iti dau lectii", "nu-mi da tu mie lectii de viata", "nu vorbi daca nu ma cunosti", "te crezi destept?".

In cazul in care se constata incalcarea regulilor de mai sus, moderatorii isi rezerva dreptul de a modifica mesajul in cauza sau de a il sterge. In cazul in care utilizatorul incalca regulile de mai sus, poate primi un WARN sau chiar un BAN.

RecuperareaParului isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, RecuperareaParului isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.

Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul RecuperareaParului sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul sau tertii pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile de mai sus.

4. Recomandari

Membrii trebuie sa tina seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea in bune conditii a forumului RecuperareaParului:

a. sa citeasca regulamentul acesta. Acest lucru va face mult mai usoara viata moderatorilor si a utilizatorilor. Sa respecte toate interdictiile de mai sus, in caz contrar RecuperareaParului putand apela la sanctiuni care pot duce pana la stergerea contului si restrictionarea accesului, iar daca este cazul, la denuntarea catre autoritatile competente potrivit legislatiei romane in vigoare.

b. sa caute cu atentie (folosind functia "search") inainte de a deschide un subiect nou

c. sa incerce sa creeze topicuri cat mai scurte si clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problema. Cine ma poate ajuta?") si de asemenea, titlul topicului trebuie sa fie clar

d. Nu se incurajeaza sub nici o forma goana dupa post-uri. Nu se ofera absolut nici un premiu celui care depaseste recordul de posturi pe zi. Nu se face nici o distinctie intre cei cu post-uri multe si cei cu post-uri putine.

e. sa completeze cat mai multe campuri din profilul userului precum Location, Occupation ...etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalti useri si pot reduce la minimum discutiile de genul "Tu unde (in ce oras) esti?"...

f. sa nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membrii si sa incerce sa ii ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca pot parea foarte "banale" si "simple" pentru cei care le cunosc. In cazul in care subiectele au fost deja tratate pe acest forum, sa raspunda indicand locul unde pot gasi discutia respectiva.

g. sa respecte deciziile moderatorilor si sa nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (private message). In cazul in care nu sunteti multumit de explicatia data de moderator, contactati administratorii forumului, tot prim PM.

h. sa nu abuzeze de mesajele PM

i. in cazul mesajelor postate de catre persoane juridice, sa obtina in prealabil acordul administratiei RecuperareaParului

j. sa raporteze moderatorilor mesajele care nu respecta regulementul folosind doar functia "Report this post".


5. Sanctiuni

Pentru incalcarea regulamentului, moderatorii pot decide acordarea urmatoarelor sanctiuni:
WARN (warning, avertisment) - pentru incalcarile moderate ale regulamentului. Numarul de warn-uri este afisat public.
BAN (banning, suspendare) - pentru incalcarea grava a regulamentului. La acordarea unei suspendari, contul utilizatorului este blocat temporar, iar utilizatorul nu poate intra in contul sau pe perioada suspendarii. Perioada suspendarii poate fi de pana la o luna, in functie de gravitatea neregulii.
Permanent ban (blocare, suspendare permanenta) - pentru incalcari repetate ale regulamentului. In acest caz, contul utilizatorului este inchis permanent. De asemenea, este posibila si restrictionarea accesului la forum de pe adresa IP a utilizatorului blocat.

- Pentru 3 WARN-uri, utilizatorul va primi un BAN de o saptamana.
- Dupa 2 BAN-uri diferite, al treilea BAN este Permanent ban
- Daca dupa primirea unui BAN, utilizatorul incalca aceeasi pevedere a regulamentului, va primi direct Permanent ban

Acest sistem permite utilizatorilor care incalca regulamentul (din greseala sau voit) sa isi indrepte comportamentul. In cazul in care considerati ca un moderator are ceva cu persoana dumneavoastra, va rog sa va adresati administratorului.


6. Drepturile si obligatiile moderatorilor

Moderatorii sunt obligati:

- sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele fara a antrena vreun tip de disputa cu acestia
- sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul
- sa explice clar si argumentat motivul pentru care a fost inchis un thread, cand este cazul (precizand si regula incalcata)
- sa explice atunci cand este necesar (pe PM) de ce a sters posturile unui user (precizand si regula incalcata)
- sa sanctioneze userii ce incalca regulamentul, prin WARN
- sa nu abuzeze de thread-urile lipite sus. (importante)

In acelasi timp, moderatorii au dreptul:

- sa stearga orice post considerat offtopic
- sa curete orice post ce abunda in smilie-uri si sa atentioneze pe PM userul ce nu respecta regulamentul.
- sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama - postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma...etc etc)
- sa avertizeze pe PM intotdeauna userii ce incalca regulamentul si sa propuna sanctionarea acestora in cazul in care recidiveaza
- sa propuna sanctionarea userilor ce au un limbaj trivial

7. Drepturile si obligatiile administratorilor

Dintre drepturile de care se bucura administratorii amintim:

- sa atentioneze pe PM userii ce au semnaturi/avatari/limbaj ce nu respecta regulamentul forumului.
- sa baneze fara avertizare userii ce injura, posteaza warez/cracks
- sa sanctioneze userii ce incalca regulamentul, prin WARN, BAN sau Permanent ban
- sa stearga fara avertizare thread-urile spam. (de genul "Castiga 1 milion.... etc) si sa baneze autorii acestora
Obligatia principala a administratorilor este aceea de a se asigura de buna functionare a intregului forum in general.

8. Responsabilitati

In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale site-ului http://www.recuperareaparului.ro , precum si cu dispozitiile Legii comertului electronic 365/2002, RecuperareaParului nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri.

Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine RecuperareaParului, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, RecuperareaParului nu poate fi trasa la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul "real time" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.

9. Daca considerati ca ati fost lezat de mesajele postate in Forum
In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul RecuperareaParului, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001.
Daca va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.
Avatar utilizator
Admin
Site Admin
 
Mesaje: 15
Membru din: 25 Iun 2012 20:32

Înapoi la Regulament Forum Transplant de Par - Implant de Par

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

  • Advertisement
ClinicaASMED
cron