• Advertisement
Clinici-Implant-Par

Adaptarea la alopecie

  • Advertisement
ClinicaHDC

Adaptarea la alopecie

Mesajde Mideea » 25 Iul 2012 20:03

Adaptarea concentrata pe evaluare
Acest gen de adaptare implica analiza logica si pregatirea mentala pentru infruntarea alopeciei, transformand ceea ce pare a fi o situatie imposibil de stapanit intr -una care poate fi stapanita. Implica redefinirea cognitiva a situatiei, acceptarea faptului ca alopecia este reala si ca poate fi definitiva, si redefinirea situatiei intr -un mod care sa fie acceptabil pentru tine . Adaptarea concentrata pe evaluare poate sa implice de asemenea evitarea si negarea cognitiva, incercarea de a minimaliza gravitatea situatiei. Nu este simplu, insa in cele din urma eforturile pot fi incununate de succes.

Adaptarea concentrata pe problema
Implica infruntarea alopeciei si restructurarea gandurilor pentru ca alopecia sa fie stapanita. Exista trei tipuri de aptitudini concentrate pe problema.
In primul rand, este posibil sa cauti informatii si cunostinte. Majoritatea dintre noi avem cunostinte restranse si suntem prea putin constienti de alopecie , deoarece este o afectiune nu prea discutata in societate. Prin urmare, este normal ca, atunci cand se declanseaza aceasta boala , sa incerci sa afli cat mai multe informatii referitoare la ea.
A doua parte a adaptarii concentrate pe problema implica trecerea la actiune , insusirea procedurilor specifice referitoare la tratamente , aflarea unor informatii referitoare la sansele de refacere, care este cursul probabil de evolutie a afectiunii etc.
Al treilea stadiu implica identificarea unor recompense alternative - desfasurarea si planificarea evenimentelor si scopurilor care sa-ti aduca satisfactii pe termen scurt.

Adaptarea concentrata pe emotii
Aceasta implica stapanirea emotiilor si intretinerea echilibrului emotional . Adaptarea concentrata pe emotii implica eforturi de mentinere a sperantei atunci cand te confrunti cu situatii stresante; implica de asemenea ceea ce se poate numi „descarcare emotionala " - evacuarea sentimentelor de furie si de disperare. Eventual, in cazul persoanelor carora nu le va mai creste niciodata parul , trebuie sa existe si o acceptare resemnata, care implica impacarea cu pierderea definitiva a parului .
Te naşti obosit si trăieşti pentru a te odihni.
Avatar utilizator
Mideea
 
Mesaje: 28
Membru din: 18 Iul 2012 20:23

Înapoi la Alopecia si societatea

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

  • Advertisement
ClinicaASMED
cron