Fetelor vaa recomand o masca de par, care o folosesc si eu, cu ulei de masline miere şi gălbenuş de ou la care am adaugat, vitamina A şi ulei de ricin.
Cantitatea folosită pentru fiecare în parte, nu știu s-o aproximez foarte bine și nici nu știu daca are o relevanță foarte mare. Depinde și de lungimea de păr pe care o avem, iar dacă firul de păr este subțire atunci nu o sa aibă nevoie de foarte mult ulei de măsline.
Eu având părul lung, am folosit o ceșcuță de ulei de măsline, cam 15 ml de ulei de ricin (2 linguri), 7-8 picături de vitamina A, 2 linguri de miere, un gălbenuș de ou.
Am pus mai întâi uleiurile într-un bol ceramic, le-am încălzit puțin în cuptorul cu microunde (trebuie să fie doar un pic călduțe ca să pătrundă mai bine în cuticula firului de păr), gălbenușul l-am bătut separat și apoi l-am pus peste uleiurile încălzite, iar la final am adăugat și mierea.
Părul a căpătat un luciu tare frumos și nu l-am mai simțit deloc uscat. Eu consider că e mască ideală pentru toate tipurile de păr (blond, degradat, vârfuri despicate, lipsit de vitalitate și de luciu,..etc) și probabil că după o folosire constantă, contribuie și la regenerarea acestuia.
Bafta